Служба безпеки України зірвала втечу до РФ агентки ФСБ, яка збирала розвіддані на Донеччині, допомагаючи окупантам у наступі на Покровськ. Жінка передавала росіянам інформацію про локації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Агентка, 38-річна мешканка Селидового, після виконання завдань на передовій планувала втекти через ЄС до Росії. Вона перебувала у Кіровоградській області під виглядом «переселенки», де її затримали контррозвідники СБУ.

Жінка була частиною агентурної мережі ФСБ, яку СБУ ліквідувала під час спецоперації у жовтні 2023 року. Основними цілями агентів були бойові позиції української артилерії та укріпрайони, які стримували російські штурмові групи на напрямку Покровська.

При обшуку в затриманої виявили російський паспорт і телефон, через який вона підтримувала зв’язок із кураторами з ФСБ. Жінці повідомили про підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України, що передбачає довічне ув’язнення та конфіскацію майна.

 

Завантажити ще...