До 10 років тюрми загрожує колаборантам, які займають керівні посади в незаконних «адміністраціях» у Сватовому, Сєвєродонецьку та Слов’яносербську. Про це повідомляє Служба безпеки України, яка зібрала матеріали для відкриття кримінальних справ проти чотирьох зрадників.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Серед них — «перший заступник» і «заступник голови адміністрації Сватівського муніципального округу лнр». Одним із підозрюваних є місцевий підприємець, який до початку війни займався ремонтом автотранспорту. Інша підозрювана — колишня заступниця голови Сватівської РДА, яка перейшла на бік окупантів.

Також підозри отримали «перший заступник голови адміністрації Слов’яносербського муніципального округу» та «заступник голови адміністрації міського округу Сєвєродонецька». Один із них співпрацював з російськими силами ще до повномасштабного вторгнення, а другого було направлено з Луганська для підсилення кадрового складу місцевих колаборантів наприкінці 2023 року.

Досудове розслідування стосовно цих осіб триває. Матеріали щодо їхніх начальників вже перебувають на розгляді суду. За колабораційну діяльність, відповідно до ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

 

Завантажити ще...