Служба безпеки України повідомила про підозру псевдоректору «державного навчального закладу лнр» «Луганський державний аграрний університет» Вадиму Матвєєву.

Про це повідомляють пресслужби Луганської обласної прокуратури та СБУ.

Згідно зі слідчими, Матвєєв звинувачується у впровадженні стандартів освіти Російської Федерації в установі, що перебуває на тимчасово окупованій території. Після окупації частини Луганщини він почав активно підтримувати окупаційну владу та співпрацювати з ворогом.

Як зазначили в СБУ, фігурант раніше працював першим проректором з навчальної роботи Луганського аграрного університету. Взимку 2020 року він став тимчасовим виконуючим обов’язки ректора окупаційного псевдовишу. За його наказами навчальний заклад кілька разів змінював назву і на даний момент відомий як «федеральний державний бюджетний освітній заклад вищої освіти «Луганський державний аграрний університет імені К. Є. Ворошилова».

Псевдоректор відкрито висловлює підтримку окупаційній владі, організовує роботу вишу за російським законодавством та імплементує стандарти російської освіти. В даний момент розглядаються питання щодо його розшуку та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, його ведуть слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

 

СБУ оголосила підозру псевдоректору «державного аграрного університету лнр»
Фото СБУ

 

 

Завантажити ще...