Колишній президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що Діану Шошоаке фінансують росіяни. У відповідь сенаторка пригрозила подати на Шульца до суду, якщо він не доведе свої твердження.

Як повідомляє румунське видання Digi24, Шульц, говорячи про демократичну Європу у протиставленні з Володимиром Путіним та екстремістськими партіями, згадав Шошоаке як “жінку, яка не знає, в якому світі живе і яку фінансують росіяни”.

Діана Шошоаке заявила, що подасть до суду на Шульца, якщо той не надасть докази своїх звинувачень. Вона також звинуватила Шульца в тому, що він “нацист-фашист”, який “живе в крайній розкоші”.

Цікаво, що під час цього обміну скандальними заявами Шошоаке відвідала прийом у російському посольстві через два дні після виборів, на яких вона отримала місце в Європейському парламенті. На фотографії з прийому, яку оприлюднило російське посольство, румунські журналісти побачили сенаторку в першому ряду. На цьому заході новий посол Росії в Бухаресті Володимир Ліпаєв звинуватив Європу і НАТО у війні в Україні та заявив про готовність Москви “відновити розірвані зв’язки” з Румунією, якщо вона відмовиться від “недружнього курсу”.

Радикальна сенаторка Діана Шошоаке відома в Україні своєю пропозицією анексувати деякі українські території, що колись входили до складу “Великої Румунії”. Минулого року вона подавала відповідний законопроєкт до румунського парламенту.

Румунську сенаторку, яка пропонувала анексувати українські території, звинуватили у фінансуванні з боку Росії
Фото з відкритих джерел

 

 

Завантажити ще...