СБУ повідомила про підозру окупаційним чиновницям, призначеним для контроля за розподілом коштів та захоплених ворогом майнових ресурсів на території Луганщини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, підозрювані ‒ мешканки Севастополя та Луганська, які почали підтримувати окупаційну владу ще з 2014 року та призначені для контроля за розподілом коштів та захоплених ворогом майнових ресурсів на території Луганщини.

Як зазначили у відомстві, однією з фігуранток є Віолетта Воробйова, яка до призначення на посаду в «лнр» працювала в окупаційній адміністрації Севастополя у тимчасово окупованому Криму. У липні минулого року призначена директором «фонду розвитку промисловості лнр» (ФРП лнр).

Ця структура створена загарбниками нібито для надання пільгових позик «перспективним» об’єктам місцевої промисловості.

Насправді ж вона здійснює фінансове сприяння тим підприємствам, власники яких активно співпрацюють з окупаційною адміністрацією, є спонсорами «единой россии», належать до керівництва силових відомств рф.

Отримувачами коштів від даної структури також стають представники великого російського бізнесу, які «зайшли» на Луганщину, аби загарбати українські підприємства, що опинились у зоні окупації.

До призначення на посаду в «лнр» Воробйова працювала в окупаційній адміністрації Севастополя у тимчасово окупованому Криму.

Другою зловмисницею є «міністерка майнових та земельних відносин лнр»» Альона Антонова. Це колишня луганська юристка, яка перейшла на бік ворога і працювала у структурах влади так зв. «лнр».

Очолюване нею «міністерство створено у 2023 році для перерозподілу власності на окупованій території Луганщини в інтересах агресора та місцевих колаборантів.

Обом російським призначенкам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність. Триває досудове розслідування.

Слідчі дії проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

Розподіляють кошти та вкрадене майно на окупованій Луганщині: дві колаборантки отримали підозри
Фото СБУ

 

 

Завантажити ще...