Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця представниками збройних сил РФ у місті Новогродівка. Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора України. Подія розслідується як порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що 17 вересня 2024 року в одному з Telegram-каналів було опубліковано фото, на якому зображений український захисник, убитий російськими окупантами. На тілі загиблого видно меч, встромлений ворогами. Український військовослужбовець не мав екіпірування, а на одній із рук була відсутня липка стрічка, яка зазвичай використовується для ідентифікації.

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив: «Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи свою надзвірячу жорстокість. Ми маємо знайти й покарати кожного, хто причетний до цих звірств, а світ повинен рішуче реагувати на кожен такий випадок».

На даний момент слідчі органи проводять комплекс невідкладних слідчих та розшукових дій для встановлення причетних до цього злочину. До розслідування залучені слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, а також відповідні компетентні служби й установи.

 

Завантажити ще...