Російський офіцер, чиї «патріотичні» вірші рекламувало Міноборони РФ, викрав 23-річну мешканку Луганська з кафе, привіз до солдатської лазні та завдав їй близько 20 ударів ножем по всьому тілу. 

Про це повідомляє «Комерсант».

Коли до лазні зайшли його підлеглі, старший лейтенант наказав їм добити жертву ударом у серце. Після цього військовослужбовці підірвали тіло 23-річної дівчини трьома гранатами Ф-1, щоб її неможливо було впізнати.

Так, до Південного окружного військового суду надійшла кримінальна справа старшого лейтенанта Айдина Жамідулова та пересічного Олексія Дорожкіна, звинувачених у викраденні та жорстокому вбивстві мешканки «ЛНР».

За версією слідства, 13 січня 2023 року 28-річний старший лейтенант Айдин Жамідулов разом з іншими військовими розпивали спиртне у луганському кафе «Райдуга». Потім до кафе прийшла місцева мешканка 23-річна Валентина Давронова, з якою Айдин Жамідулов раніше перебував в інтимних відносинах.

Побоюючись, що Валентина повідомить про їхній зв’язок його дружині, Айдин Жамідулов посадив дівчину в кузов КамАЗу. Щоб уникнути питань підлеглих та надати своїм діям вигляду правомірних, зазначає слідство, Айдин Жамідулов розповів їм, що Валентина Давронова служила в українській армії й нібито досі працює на ЗСУ. Дівчину завели до солдатської лазні, там Айдин Жамідулов завдав їй близько двох десятків ударів ножем у різні частини тіла. У цей час до лазні увійшов командир бойової машини розвідувального взводу сержант Роман Плещеєв (його справа слухатиметься окремо). Айдин Жамідулов наказав йому добити жертву. О 0:20 у лазню зайшов Олексій Дорожкін і Айдин Жамідулов доручив йому завершити розпочате. Олексій Дорожкін убив жертву ударом ножа в ділянку серця.

Переконавшись, що дівчина мертва, Айдин Жамідулов наказав підлеглим вивезти тіло та підірвати 3 гранатами.

Наприкінці 2022 року Міноброни РФ та Z-паблики рекламували вірші Жамідулова про війну. В інтерв’ю він розповідав, що вдома на нього чекають 2 дочки та дружина, які «ним пишаються».

У Валентини залишилася маленька дочка.

Завантажити ще...