Підполковник Ірек Магасумов, засуджений за вбивство 18-річної дівчини в Луганську, повернувся на фронт. Незважаючи на те, що його позбавили звання «героя Росії», він став командиром батальйону.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вирок Магасумову був винесений 26 червня 2024 року. Його визнали винним у вбивстві та хуліганстві та засудили до 11 років колонії суворого режиму. За версією слідства, у серпні 2023 року він разом з товаришем по службі Павлом Яськевичем святкував у кафе «Панорама» в Луганську присвоєння звання «героя Росії». Вони познайомилися з двома місцевими мешканками, однією з яких була 18-річна Дар’я Кисельова, і запропонували їм постріляти з пістолета. Під час стрілянини одна з куль влучила в Кисельову, яка згодом померла в машині швидкої допомоги.

Суд позбавив Магасумова звання героя Росії, але залишив його військове звання та «орден мужності». Магасумов просив суддю не позбавляти його військового звання, оскільки планував повернутися на війну проти України.

19 липня Магасумов повернувся на фронт і став командиром батальйону. Дружина Магасумова підтвердила, що на відео, опублікованому російським телеграм-каналом, було видно її чоловіка, який допитував полоненого українського військового.

 

Російський підполковник, засуджений за вбивство дівчини у Луганську, повернувся на фронт

 

 

Завантажити ще...