25 травня російські війська просунулися на південний схід від Куп’янська під час продовження наступу вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“24 травня український Генштаб визнав, що російські війська досягли невизначеного часткового успіху поблизу Петропавлівки (на схід від Куп’янська) та Іванівки (на південний схід від Куп’янська). 25 травня російські джерела заявили, що частини російської 47-ї танкової дивізії (1-а гвардійська танкова армія, Московський військовий округ) захопили Іванівку (на південний схід від Куп’янська), хоча ISW не знайшло підтвердження цієї заяви”, – зазначили аналітики. 

Російські військові блогери стверджували, що російські сили просунулися на один кілометр на південь від Берестового (на південний схід від Куп’янська) і що російські війська контролюють до 70 відсотків Берестового. 

Також в Інституті посилаються на ще одного російського військового блогера, який стверджував, що російські війська також просунулися на 800 метрів біля Макіївки (на південний захід від Кремінної) і захопили частину дороги біля Торського (на захід від Кремінної). 

Офіцер української розвідки, який діє в Харківській області, заявив, що російські війська раптово обстрілюють всюдиходи на куп’янському напрямку. 

Завантажити ще...