Розпочата Росією війна проти України стає джерелом роздратування в регіонах держави-агресора. Інформація про бойові дії, що транслюється внутрішньою пропагандою, дедалі частіше викликає у російського населення втому та невдоволення, а не захват, як було на початку вторгнення.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки України.

Однією з причин таких змін, що називають розвідники, є невідповідність офіційної інформації реальним обставинам: рівень втрат приховувати стає все важче, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються. Про це свідчить підготовка Москви до рекордного підвищення податків.

Згідно з планом Кремля, під виглядом «прогресивної шкали податку на прибуток фізичних осіб» побори зростуть для росіян, які заробляють більше $2200 на місяць. Ставка податку на прибуток зросте з 20% до 25%. За оцінками російського режиму, ця податкова реформа дозволить зібрати близько $200 мільярдів у період з 2025 по 2031 роки.

Погіршення суспільних настроїв змушує російське керівництво готувати населення до економічних труднощів. Регіональні представники путінського режиму намагаються зміщувати фокус уваги з воєнної тематики на вирішення соціально-побутових проблем.

Так, представники влади беруть участь у заходах підтримки учасників війни проти України та членів їхніх сімей, розробці соціальних законопроєктів, спрямованих на підтримку волонтерства, підвищення зарплат та захист ветеранів.

Особлива увага приділяється підтримці інвалідів, кількість яких зростає через війну. Наприклад, мінімальна кількість місць для інвалідів на парковках тепер становить 15%.

Крім того, учасникам війни видаються так звані «вєрєщагінскіє карти» – ваучери номіналом 15 тисяч рублів, які можна використовувати для купівлі квитків у заклади культури.

Активізація соціальної діяльності свідчить про спробу російської влади каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів.

 

Завантажити ще...