Протягом минулої доби на фронті російсько-української війни відбулося загалом 110 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, ворог завдав три ракетні удари із використанням чотирьох ракет, 59 авіаційних ударів, застосувавши 95 КАБів, та задіяв 58 ударних БПЛА типів “Shahed” і “Ланцет”.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Окупанти здійснили 4164 обстріли позицій українських військ та населених пунктів з артилерійських систем, із них 73 – з реактивних систем залпового вогню.

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу, одну станцію РЛС та два зенітних ракетних комплекси ворога.

Загалом за минулу добу бойові втрати російських загарбників, безповоротні та санітарні, склали близько 1210 осіб. Також ворог втратив 16 танків, 35 бойових броньованих машин, 48 артилерійських систем, три РСЗВ, два засоби ППO, 47 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну ракету, 82 автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.

Крім того, Силами оборони України знищено морський тральщик “Ковровець”.

Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на обороні зайнятих рубежів, недопущенні просування російських окупантів вглиб держави та відбиття їх збройного нападу на Україну.

На Сіверському напрямку противник активізував спроби пошуку слабких місць в українському бойовому порядку. З початку доби відбулося 15 атак на позиції Сил оборони. Ворог намагається прорватися в напрямку населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка Донецької області, успіху не має. Там українськими військами вже знищено два танки та два МТЛБ, також одна БМД противника пошкоджена.

Завантажити ще...