Минулої доби російські війська атакували поблизу шістьох населених пунктів Луганської області. Українські війська тримають оборону.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 14 разів українські позиції поблизу населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Стельмахівка та Новоєгорівка. Підрозділи Сил оборони відбили 11 наступальних дій противника.  

“Ситуація напружена. Неподалік Степової Новоселівки, Берестового та Невського ще тривають три боєзіткнення. На цей час на даному напрямку ворог втратив 92 окупанти вбитими та пораненими. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та БпЛА”, – повідомляли у Генштабі станом на 22:30 4 червня.

На Лиманському напрямку за день російські війська двічі безуспішно атакували українських захисників з районів Житлівки та Кремінної.

Також безуспішною виявилась спроба окупантів наблизитися до Білогорівки на Сіверському напрямку. 

Загалом, протягом доби противник завдавав по території України три ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет та 45  ударів авіацією із використанням 52 КАБів, задіяв 479 дронів-камікадзе. Разом з тим, російські агресори здійснили  2862 обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

Завантажити ще...