Російські війська минулої доби, 26 липня, тричі обстріляли об’єкти енергосистеми в Чернігівській області та здійснили атаку дроном на підстанцію в Дніпропетровській області.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Внаслідок обстрілів у Чернігівській області знеструмлено підстанції та повітряні лінії, що призвело до відключення 2 946 побутових споживачів. У Дніпропетровській області дрон атакував одну з підстанцій, пошкодивши її обладнання.

Також у Донецькій області ворожий обстріл території шахти спричинив пожежу. На момент інциденту в шахті перебували 86 працівників, з яких 84 були виведені на поверхню. Двоє працівників залишились у шахті для забезпечення життєдіяльності підприємства. Пожежу було успішно ліквідовано.

За даними Міністерства енергетики, станом на 27 липня без електропостачання залишаються 485 населених пунктів через бойові дії та технологічні порушення. Енергетики змогли заживити 8 359 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій.

Минулої доби Україна залучала аварійну допомогу з Словаччини та Польщі у вечірні пікові години, а також приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

 

Завантажити ще...