РФ прагне завершити війну до кінця 2025 або початку 2026 року, оскільки з літа 2025 року країна зіткнеться з серйозними економічними проблемами та потребою в мобілізації, що може підірвати соціально-політичну ситуацію. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов на щорічній зустрічі YES у Києві, посилаючись на російські дані, – повідомляє Інтерфакс.

За словами Буданова, для Росії цей період є ключовим. Якщо країна не досягне перемоги, вона ризикує втратити статус наддержави на найближчі 30 років. У своїх прогнозах РФ очікує, що серйозні проблеми почнуться влітку 2025 року через сукупний вплив фінансово-економічних і соціально-політичних факторів.

“Росія вже відчуває економічний спад, але пік кризи очікується саме у 2025 році. Ці процеси змушують російське керівництво пришвидшувати свої дії, прагнучи завершити війну на своїх умовах”, – додав Буданов.

Загроза мобілізації стає дедалі актуальнішою для РФ, оскільки зменшується кількість добровольців, незважаючи на підвищення виплат до 2 мільйонів рублів за контракт. Водночас російське суспільство поступово втомлюється від війни, хоча підтримка серед населення все ще зберігається, особливо через високі зарплати в армії.

Якщо Росія не досягне перемоги до кінця 2025 року, вона залишиться поза глобальними процесами, поступившись місцем США і Китаю як єдиним наддержавам, резюмував очільник української розвідки.

 

Завантажити ще...