Росія планує збільшити чисельність військ в Україні до 690 тисяч до кінця 2024 року. Окупанти також мають перевагу у техніці та засобах, –  повідомляє The Guardian.

Генерал Сирський зазначив, що після двох з половиною років від початку повномасштабного вторгнення, російські сили все ще мають значну перевагу у людських ресурсах та військовій техніці. За словами головнокомандувача, на початку конфлікту в Росії було 100 тисяч солдатів, але ця кількість зросла до 520 тисяч, з метою досягнення планованих 690 тисяч до кінця року. Щодо техніки, кількість танків зросла вдвічі, а артилерійських систем втричі, що свідчить про значний наростання їхнього військового потенціалу.

За даними The Guardian, ці переваги людських і технічних ресурсів Росії визначають хід подій на фронті. Згідно з останніми звітами, російські війська продовжують активні операції, зокрема на північному напрямку Харківської області та в Донецькій області, де найбільш активним залишається Покровський напрямок. У місті Торецьк також зафіксовані загострення бойових дій.

 

Завантажити ще...