Днями громади обговорили реінтеграцію ветеранів після війни під час «Всеукраїнського діалогу».

Після того, як понад 1,2 мільйона захисників і захисниць, включаючи 800 тисяч учасників бойових дій, повернулися додому, у громадах стало очевидним, що потрібні конкретні заходи для їхньої реінтеграції. Обговорення цих питань відбулося під час Всеукраїнського діалогу: громади-ветерани 2024, в якому взяли участь 25 спікерів, представників влади, Державної служби зайнятості, громад та громадських організацій.

Як повідомляє Державна служба зайнятості, під час заходу було оголошено ряд офіційних рішень з ветеранської політики, і були представлені практичні кейси і пілотні проєкти щодо підтримки ветеранів і членів їхніх родин у громадах. Обговорювалася тема менеджменту на різних етапах їхнього військового шляху – від мобілізації до повернення в громаду.

Захід був проведений за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України», а також за підтримки Програми реінтеграції ветеранів, реалізованої IREX за підтримки Державного департаменту США.

 

 

Завантажити ще...