Сьогодні Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте разом із Президентом України Володимиром Зеленським відвідали Запоріжжя, що розташоване всього за кілька десятків кілометрів від лінії фронту. Візит став символом рішучої підтримки України з боку Нідерландів.

Про це повідомив Зеленський у соцмережах.

«Це дуже відчутне свідчення рішучості Нідерландів та Прем’єр-міністра Рютте особисто», – заявив Зеленський. Він підкреслив, що присутність у зоні бойових дій разом із українською владою є справжнім проявом лідерства.

Під час зустрічі обговорювалися важливі питання, зокрема зміцнення систем протиповітряної оборони України, постачання додаткових комплексів «Петріот» і ракет до них, збільшення флоту F-16, а також нові оборонні пакети, включаючи постачання снарядів і техніки. Зеленський наголосив, що ці кроки допомагають стримувати Росію і не дозволять їй відкривати нові фронти проти України.

Також Президент України висловив подяку за новий пакет підтримки від Нідерландів, який зосереджений на енергетичних потребах. «Все це разом працює на те, щоб підтримувати нормальне життя в Україні, сприяти соціальній та економічній активності і повертати наших людей із-за кордону», – зазначив Зеленський.

 

Завантажити ще...