Чотирьом так званим «депутатам народної ради лнр першого скликання», які отримали мандати в результаті псевдовиборів у 2023 році, повідомлено про підозру. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що у серпні минулого року окупанти внесли цих «політиків» до списку кандидатів в «депутати народного совета лнр первого созыва».

Усі підозрювані потрапили до незаконного «парламенту» через членство в партії «единая россия» і наразі обіймають «впливові посади» в партійній ієрархії луганського рівня.

Так, Олександр Крієренко та Антоніна Машкова – серед керівників луганського регіонального осередку «единой россии»; Світлана Гізай курирує Слов’яносербське відділення партії, Зинаїда Надьон координує партійний проект «российское село» на захопленій рашистами Луганщині.

Колаборанти легалізують російську окупацію та сприяють поширенню впливу кремлівської політсили на підконтрольній ворогу території.

Вони відповідатимуть перед законом за колабораціонізм за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Представляють путінську партію у псевдопарламенті «лнр»: чотирьом колаборантам повідомлено про підозру
Завантажити ще...