Потенціал оборонної промисловості України може зрости до $20 мільярдів, якщо вдасться залучити міжнародні інвестиції. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час панельної дискусії на форумі Yalta European Strategy, – повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Умєров закликав міжнародних партнерів активніше інвестувати в українську оборонну промисловість, наголошуючи, що Україна здатна значно збільшити виробництво військової техніки та озброєння, але для цього необхідна підтримка іноземних інвесторів.

«Минулого року ми оцінили наші виробничі можливості у $7 мільярдів. До 2025 року цей показник може зрости втричі. За нашими оцінками, з додатковим фінансуванням оборонне виробництво України може досягти $20 мільярдів. Ми готові створювати спільні підприємства з інвесторами та працювати разом для збільшення наших потужностей», — зазначив міністр.

Він підкреслив, що можливості оборонної індустрії України значно перевищують внутрішні фінансові ресурси, тому країна потребує підтримки партнерів для реалізації свого потенціалу.

«Україна вже відзначилася у світі не лише своєю сміливістю, але й креативними рішеннями у складних умовах. Ми готові відкривати спільні підприємства з нашими партнерами, щоб значно збільшити виробничі можливості», — додав Умєров.

 

Завантажити ще...