За матеріалами Служби безпеки України перед законом відповідатимуть мешканці Луганщини, які у результаті псевдовиборів отримали керівні «портфелі» в окупаційних «муніципальних утвореннях».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях – м. Сєвєродонецьк. 

Підозру в колабораціонізмі отримав колишній бойовик «казачого» угруповання, який з 2014 р. воював проти України, потім переховувався на тимчасово захопленій території. У червні 2023 р. загарбники призначили його головою окупаційної влади у Кремінній, за кілька місяців він був «обраний» «головою Кремінського муніципального округу лнр».

Серед підозрюваних – колишня перша секретарка Рубіжанського міськкому КПУ, яка стала «головою ради муніципального утворення міський округ м.Рубіжне лнр», а також ексрегіонал, який спочатку керував незаконним органом влади у Біловодську, потім «обрався» головою т.зв. «муніципального округу».

Нинішня «голова Новопсковського муніципального округу лнр» теж раніше очолювала місцеву окупаційну адміністрацію. До рашистської навали колаборантка була  землевпорядницею у селищній раді.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Завантажити ще...