СБУ викрила керівника локомотивного депо на Луганщині, який передав ворогу активи «Укрзалізниці» на 240 млн грн та забезпечує логістичні потреби окупантів.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях – м. Сєвєродонецьк. 

Задокументовано, що у 2022 р. окупанти призначили працівника регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» начальником локомотивного депо станції Кіндрашівська-Нова у т.зв. «ГУП лнр «Луганская железная дорога».

На новій посаді він провів інвентаризацію та передав окупаційній адміністрації матеріальні активи АТ «Укрзалізниця» на суму понад 240 млн грн.

Нині на базі депо фігурант організує роботи з ремонту та технічного обслуговування рухомого складу, забезпечує підготовку локомотивів та локомотивних бригад для перевезення військової техніки та особового складу рф, вивезення з тимчасово окупованій Луганщини до рф пшениці, металопрокату та інших вантажів.

Правопорушник закликає підлеглих підтримувати агресора та розповсюджує російські фейки про Україну.

Він відповідатиме перед законом за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 12 років ув’язнення та конфіскація майна.

Оперативні та слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСБУ в Закарпатській області.

Завантажити ще...