Перші партії артилерійських боєприпасів, закуплених за ініціативою Чехії, вже прибувають до України. У Чехії вважають, що цього року зможуть закупити та передати значну кількість снарядів.

Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтервʼю Радіо Свобода.

«Щиро кажучи, перші партії боєприпасів прибувають до України цими днями. Тож цього року ми зможемо закупити та безперервно постачати значну кількість боєприпасів», – сказав він.

Міністр зазначив, що Чехія вже передала Україні понад мільйон снарядів через різні канали.

За словами глави МЗС, наразі 20 країн зобов’язалися брати участь в ініціативі з закупки артилерійських боєприпасів для української армі, з яких п’ять держав вже надіслали кошти, що дає змогу укладати контракти. Він уточнив, що гроші надіслали Німеччина, Нідерланди, Данія, Португалія та Канада. Ці угоди вже у процесі виконання.

«Отже, нам потрібно перейти від обіцянок і співчуття до угоди, яку підпишуть і профінансують, що сьогодні є певним викликом, який ви, напевно, маєте на увазі. Тому я сподіваюся, що ми будемо рухатися до цього. Ми знаємо, що Україна потребує багато боєприпасів великого калібру, і у нас є велика можливість. Тому ми сподіваємося, що укладемо більше таких угод», – додав пан Ліпавський.

Перші партії снарядів за ініціативою Чехії вже надходять в Україну
Фото: gettyimages
Завантажити ще...