Партнери G7+ підтримають енергосектор України на понад 1 мільярд доларів США – заява країн на URC 2024

Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Під час Міжнародної конференції з відновлення України 2024 у Берліні відбулося засідання високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України.

Участь у зустрічі взяли представники 25 країн, установ та організацій.

За підсумками засідання представники країн-партнерів зробили рішучу заяву, в якій засудили російські атаки на українську енергетику та засвідчили плани продовжувати надавати допомогу для відновлення українського енергосектору.

Зокрема, партнери  G7+ зазначили про додаткову допомогу енергетичному сектору на суму понад 1 мільярд доларів США після останніх атак, а саме понад 70 мільйонів євро нових грантових внесків до Фонду підтримки енергетики України, 500 мільйонів доларів нового фінансування від США для підтримки енергетичного сектору, 300 мільйонів євро додаткового фінансування від ЄБРР, щонайменше 47 мільйонів доларів додаткового гранту від Світового банку та донації у формі гуманітарної допомоги від держав-членів ЄС.

Також країни – партнери зазначили про важливість зусиль ENTSO-E у збільшенні експорту електроенергії в Україну та акцентували на тому, що збільшать зусилля з надання обладнання для ремонтів пошкодженої інфраструктури виробництва та передачі енергії до зимового періоду 2024/2025 років.

Партнери G7+ підтримають енергосектор України
Завантажити ще...