З 1 жовтня мешканці тимчасово окупованої Донеччини зіткнуться з черговим фінансовим тягарем. Пошта «Донбасу» почне нараховувати комісію на прийом платежів за житлово-комунальні послуги, – повідомляє ЦНС.

Це означає, що навіть за ті послуги, які фактично не надаються або надаються вкрай погано, люди будуть змушені платити більше. Комісія складе 1,5% від суми оплати, але мінімальний розмір стягнення становитиме не менше 20 рублів. Причини введення цього «покращення» окупаційна адміністрація не пояснила.

Таким чином, мешканці тимчасово окупованих міст платитимуть не лише за формальні комунальні послуги, які часто не надаються, а й додатково за саму можливість оплатити рахунки. Особливо критично це виглядає на тлі постійних проблем з постачанням базових ресурсів, таких як вода, електроенергія та газ. Наприклад, мешканці Кіровського району Донецька, які ще нещодавно перекривали дорогу через багатомісячні проблеми з водопостачанням, досі не отримали жодних покращень ситуації. Вода в їхніх кранах не з’явилася, але квитанції на оплату комунальних послуг продовжують приходити.

 

Завантажити ще...