На окупованих територіях Луганщини триває свідоме нищення української ідентичності – окупаційні освітяни перевдягають малечу в школах Новопскова в національні російські костюми. Учасників спотворення дитячої свідомості ідентифікують.

В українському сегменті соцмереж з’явилась інформація про продовження впровадження ідеологічних нормативів кремля на окупованій Луганщині. В повідомленні йдеться що в одній з новопсковських шкіл учні вдягнули національні костюми країни агресорки.

«В навапсковскай школі дітей тепер одягають в кацапські національні костюми. Поки що без какошнікав і лаптєй, але буде. Пєдагоги радісно скалять зуби від зробленого, – йдеться в повідомленні мовою оригіналу, – Навіть совки не робили такого. Повністю стирають українську ідентичність у дітей: мову заборонили не викладають, підручники і книжки українською спалили, а тепер ще й у москалів наряджають».

Паралельно із тим на опублікованих окупантами фото ідентифіковано одну з «реалізаторок» паплюження дитячого самовизначення – нею виявилась донедавна українська вчителька молодших класів Тетяна Білоусова 1973 року народження, яка після повномасштабого вторгнення перейшла на бік окупантів та продовжила співпрацювати вже з окупаційною владою в одній із місцевих шкіл.

«Промиває мізок дітям в школі. Кажуть як вчитель ніяка. В неї краще виходить бройлерів вирощувати, – йдеться в повідомленні , – Цікаво як воно натхненно розповідати діткам про героїв СеВеО, які вбивають українців, знищують бомбами та ракетами міста. Ті самі міста де живе рідня. Як воно, Таня?»

Завантажити ще...