Минулого тижня окупаційна влада Луганщини розглянула проект закону про зміни до місцевого законодавства – повідомляє Центр національного спротиву.

Згідно з цими змінами, окупаційна влада планує оголосити деякі житлові приміщення безхазяйними майновими об’єктами та передати їх в користування спочатку службовцям відомств силового блоку, працівникам соціальної сфери, а також особам, які втратили свої житлові місця внаслідок конфлікту.

Окупанти практикують примусові виселення з населених пунктів біля лінії фронту для розміщення військових підрозділів. Ці житлові приміщення також використовуються для поселення цивільних службовців, яких завозять із Росії для роботи в окупаціонних адміністраціях. А також такі квартири й будинки за низькими цінами продаються росіянам, що мають намір заселитись на ТОТ України. РФ постійно стимулює таке переселення, що є частиною окупаційної стратегії з русифікації цих регіонів.

Окупаційна влада ігнорує технічні аспекти та норми безпеки при заселенні цих приміщень, включаючи можливість заселення з порушенням норм площі на одну особу. Це дає можливість привабити менш вимогливих мешканців, включаючи мігрантів з Центральної Азії.

Окупанти відмовляються визнавати українські документи на право власності і вимагають переоформлення за російськими правилами. Власники нерухомості змушені спочатку отримати російський паспорт, а потім підтверджувати своє право на власність. Такі вимоги окупантів змушують українських громадян ризикувати власним життям перевертаючись на ТОТ задля збереження свого майна.

 

Завантажити ще...