Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо експрикордонника з Луганщини, який на тимчасово окупованій території готує українських дітей до військової служби у рф. Обвинувальний акт направили до суду.

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Краматорську.

Зазначається, що прикордонник з перших днів повномасштабного вторгнення залишив місце несення служби та почав працювати на окупантів. Він обійняв посаду керівника загону «гзу лнр Біловодська СШ №1» всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного суспільного руху «юнармія» у самопроголошеній «лнр».

«Це формування діє на тимчасово окупованій території з 2019 року. До «юнармії» залучають дітей з 8 років, їх готують до майбутньої військової служби та мобілізації у рф», – наголошується у повідомленні.

За даними Бюро, колишній правоохоронець безпосередньо проводить урочисті церемонії присвячені прийняттю присяги «юнармії», під час яких діти одразу відпрацьовують стройову підготовку та військову дисципліну.

Експрикордонника обвинувачують у дезертирстві та колабораціонізмі (ч. 4 ст. 408, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво вела Луганська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Очолив загін «юнармії» в окупації: експрикордоннику з Луганщини загрожує 12 років
Завантажити ще...