Голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі, Александер Добріндт, закликав висилати безробітних українських біженців з Німеччини, якщо вони не знайдуть роботу.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на європейське видання.

Добріндт зазначив, що через два роки після початку війни українські біженці повинні або працевлаштуватися в Німеччині, або повернутися в безпечні райони західної України. Він також розкритикував те, що багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу за рахунок платників податків.

Опозиціонера різко розкритикували представники урядової коаліції. Заступник лідера парламентської фракції соціал-демократів Дірк Візе зазначив, що ХСС має соромитися таких вимог і «раз і назавжди прибрати зі своєї назви букву «Х», що означає «християнин». Він додав, що Путін продовжує бомбардувати Україну, а Добріндт хоче відправити туди жінок і дітей, які вже могли втратити своїх батьків на фронті.

Лідер партії «Зелених» Омід Нуріпур також розкритикував пропозицію Добріндта, заявивши, що інсинуації про українців, які приїжджають за соціальною допомогою, не визнають жаху путінської війни.

Завантажити ще...