Німеччина продовжує надавати суттєву підтримку Україні для зміцнення обороноздатності країни. Згідно з повідомленням пресслужби уряду Німеччини, до нового пакета військової допомоги увійшли різноманітні види озброєння та обладнання.

До списку поставок увійшли 22 основні бойові танки LEOPARD 1 A5 із запасними частинами, що є спільним проєктом із Данією, 22 протимінні машини із захистом від засідок (MRAP), п’ять гусеничних всюдиходів Bandvagn 206 (BV206), одна командирська машина Warthog, а також три самохідні зенітні гармати GEPARD із запасними частинами. Крім того, було передано дві радіолокаційні станції повітряного спостереження TRML-4D і 61 тисячу артилерійських снарядів 155 мм.

У пакеті також містяться розвідувальні безпілотники: 30 VECTOR, 20 RQ-35 HEIDRUN, 12 SONGBIRD, 6 Hornet XR, 20 безпілотних надводних кораблів. Німеччина також передала інженерну та протимінну техніку, включно з шістьма протимінними танками WISENT 1 і броньованою машиною DACHS, а також 16 радарів наземного спостереження і дві системи самозахисту AMPS для вертольотів.

У новому пакеті допомоги передбачені транспортні та логістичні засоби, зокрема 112 автомобілів і вісім автоцистерн Zetros. Також було передано 10 кулеметів MG3 із 500 запасними стволами, 12 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 і 100 тисяч патронів до вогнепальної зброї.

 

 

Завантажити ще...