За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, найскладніший період літа вже позаду. Він зазначив, що після надзвичайно спекотних тижнів ситуація з енергопостачанням значно покращилася.

«Ми пройшли дуже складні пару тижнів, і зараз ситуація дійсно покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна спека, що призвело до зменшення споживання електроенергії» – зазначив Кудрицький.

Крім того, відремонтовані енергогенеруючі потужності, які є важливими для енергосистеми, додали необхідну потужність та скоротили дефіцит електроенергії. Завдяки цьому замість складного режиму 3-4 черги в даний момент застосовується режим 1-2 черги в залежності від часу доби. В деякі години дефіцит може бути меншим, а в інші – трохи більшим. В окремі періоди навіть вдається уникнути обмежень електроспоживання.

«Якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій, ситуація продовжуватиме покращуватися у найближчі кілька тижнів», – підкреслив Кудрицький.

 

Завантажити ще...