Нафтогаз України активно готується до наступного опалювального сезону, вже накопичено понад 10 мільярдів кубометрів газу в підземних газосховищах – повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України“.

З початку сезону було закачано понад 2,5 мільярдів кубометрів енергоносія. Директор Нафтогазу Олексій Чернишов підкреслив, що такі темпи накопичення газу дозволяють оптимістично прогнозувати досягнення планованого обсягу в 13,2 мільярда кубометрів до 1 листопада.

Прес-служба компанії зазначила, що Україна пройшла попередній опалювальний сезон без імпорту газу з Європи, згідно з Меморандумом з МВФ, і не планує його імпортувати і цього року. Експерти оцінюють, що реально можна накопичити 13-14 мільярдів кубометрів газу в підземних сховищах, що забезпечить країну наступною зимою.

Закінчення контракту на транзит російського газу у 2024 році не вплине на ефективність газотранспортної системи України, як підтвердили результати стрес-тестування. Якщо з 2025 року транзиту російського газу не буде, потужності газотранспортної системи будуть використовуватись для транспортування газу з Європи до підземних сховищ під час сезону закачування та в зворотному напрямку в зимовий період.

 

Завантажити ще...