Очільник ЛОВА виказав впевненість, що всі відео з наслідками сьогоднішніх вибухів в окупованому Луганську локалізовані у районі Гострої Могили, біля казарм колишнього Луганського вищого військового училища штурманів, де розміщуються російські загарбники.

Про це йдеться у заяві начальника Луганської ОВА Артема Лисогора.

Він зазначив, що місцеві спостерігачі називають від семи до 20 вибухів, «можливо це разом із спробами перехоплення та влучань по місту», – припустив пан Лисогор.

Проте виказав впевненість у тому, що обстріл вівся не по цивільній інфраструктурі, як зяавляють окупанти.

«По-перше, відео локалізовані у районі Гострої Могили, біля казарм колишнього Луганського вищого військового училища штурманів, де вже з комфортом обжилися російські загарбники.

У тому ж місці знаходиться летовище, авіаремонтний завод та проходить траса до російського кордону. По цій трасі днями і ночами російська армія перевозить вантажі, зброю та особовий склад, який дислокується у тих же ж казармах льотного училища. А також у районі колишнього обласного військомату.

Повідомляють також про влучання у нафтобазу – вже вчетверте за останні два місяці. Тобто прилітає виключно по давній та облаштованій військовій інфраструктурі загарбників.

По-друге, зброя надана нам західними союзниками надзвичайно точна. На жаль, росіяни завжди прикриваються мирними мешканцями, і якби ППО не працювало над житловими кварталами, то повідомлень про постраждалих серед цивільних, а тим більш – серед дітей, не було б.

Тільки Росія несе відповідальність за жертви серед містян Луганська.

Боротьба України та її союзників триватиме до перемоги над ворогом та звільнення Луганщини!», – говориться в повідомленні.

Завантажити ще...