На тимчасово окупованих територіях України окупанти зосереджують значну увагу на пропаганді серед школярів. Одним із напрямків цього впливу є створення в школах так званих «парт героїв». Цей елемент інтер’єру окупанти використовують з 2018 року для мілітаристського виховання молоді. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У середній школі села Шелюги ТОТ Запорізької області, відкрили «парту героя» на честь Зої Космодем’янської, радянської постаті, яку пропаганда використовувала для наслідування молоді.

Ініціатором цього проєкту є російський політик Юрій Швиткін, заступник голови комітету Держдуми з оборони та член путінської партії «Єдина Росія». Його зусиллями проєкт «парта героя» отримав федеральний статус і став частиною загальноросійської пропагандистської програми.

На партах встановлюють інформацію про російських «героїв», а відкриття таких парт супроводжується урочистими заходами, де пропагують «героїчність» персонажів.

Перші такі парти на тимчасово окупованих територіях встановили ще у 2018 році в Криму. Метою проєкту є збереження радянських міфів про героїв так званої «великої вітчизняної війни» та їхнє порівняння з учасниками «спеціальної військової операції» в Україні.

 

Завантажити ще...