Територіальні громади Луганської області взяли на облік 2006 дітей, які потребують послуг оздоровлення та відпочинку. У бюджетах передбачено 24,4 млн грн на фінансування оздоровлення дітей.

Про це йдеться на сайті Конгресу місцевих та регіональних рад при президентові України.

На кінець квітня 2024 року місцеві органи влади уклали 28 догорів на оздоровлення 816 дітей. Протягом травня-червня планується укласти 16 договорів, за якими послуги отримають 438 дітей.

Громадами планується впровадження додаткових послуг, зокрема «літніх таборів». Так, Сєвєродонецький район планує оздоровити у них 529, Старобільський – 96, Щастинський – 20, а Сватівський – 10 дітей. Крім того, у МДЦ «Артек» оздоровляться 128 юних луганчан.

Передбачена й фінансова підтримка для оздоровлення та відпочинок дітей.

Так, Рубіжанською МВА планується надати матеріальну допомогу для 1100 дітей на 11,0 млн грн.

Окрім того, в територіальних громадах області налагоджена співпраця з недержавними організаціями та партнерами, зокрема: БФ «Мама плюс я», Товариство Червоного Хреста України, ЮНІСЕФ, БФ СОС Дитячі Містечка в Україні, Карітас в Україні, БО «Благодійний Фонд «СПІВДІЯ», Спілка Робітничих Самаритян Німеччини (ASB), БФ «У матусиних долонях», Відпочинковий центр «Карітас-Спес Зарічани».

Зокрема, 50 дітей будуть направлені у дитячий кемп психологічної підтримки «Маячки» на весняно-літній період за підтримки СОС Дитячі Містечка в Україні, а також 20 дітей у Харитативний дитячий табір Релігійної Місії Карітас-Спес «Дитяче селище» в с.Яблуниця Івано-Франківської області.

Діти-підопічні обласних закладів будуть забезпечені послугами з оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету та додатково залучених коштів. 

Наразі, у Сєвєродонецькій обласній санаторній школі перебуває 37 вихованців: п’ять дітей-сиріт та 32 дитини, позбавлені батьківського піклування, одна дитина з інвалідністю. Влітку для них планується відвідування басейну, заняття скелелазінням та гімнастикою, відпочинок у спорттаборі з поглибленим вивченням англійської мови та проведенням різноманітних воркшопів, екскурсій до міста Зальцбург, організація походів у гори та відпочинок на озері. 

15 вихованців Луганського обласного будинку дитини № 2, які знаходяться за кордоном у м. Прейстранек, Словенія, у червні будуть оздоровлені у таборі «Debeli tricks» на березі Адріатичного моря.

ГО «Спілка стрільців Литви в Україні» запросила кадетів Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною взяти участь у щорічному міжнародному таборі «Жальгіріс 2024» у Литовській Республіці. 

Фактично протягом 2024 року послуги з оздоровлення та відпочинку вже отримали 36 дітей. Зокрема, у МДЦ «Артек», ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» МОЗ України та інших закладах.

На оздоровлення дітей громади Луганщини планують витратити майже 25 мільйонів
Завантажити ще...