7 травня 2024 року у форматі онлайн відбулося урочисте відкриття ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Луганської державної адміністрації. 

У заході взяти участь понад 300 учасників – діти  молодшої, середньої та старшої вікових груп з усіх куточків Луганщини, їх виховники, гості, організатори та судді Гри.

Метою Гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовності, культурно-історичної та військової спадщини українського народу.

Привітала учасників заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська. Вона зазначила, що в такий складний час, гра в області продовжується і протягом поточного року 90 роїв із 20 громад області брали участь різноманітних заходах,

За її словами, гра залучає до добрих справ, волонтерства, конкурсів, пошуково-дослідницької діяльності, акцій, змагань тощо. Побажала учасникам продемонструвати свою спритність, винахідливість, творчість, ерудицію, фізичний гарт, успіхів, наснаги та перемоги юним захисникам України.

Під час урочистого відкриття згадали, як проходив ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2017-2020рр., переглянувши відео з архівних матеріалів.

 

Головний суддя Тетяна Сідєльнікова від імені суддівської колегії пообіцяла неупереджене та об’єктивне суддівство.

Завантажити ще...