У с. Колонщина Макарівської ОТГ Бучанського району відбулось відкриття іще одного “Містечко Хансена”.

Про це повідомляє Сватівська РДА.

В чудо-містечку Хансена проживає більше 160 осіб з різних областей країни, які через війну залишилися без житла. Це люди похилого віку, які отримали право на довічне безкоштовне проживання у 3-кімнатних будинках для родин та 1-кімнатних для одиноких осіб з усіма зручностями. Тут живуть і 17 наших луганчан: це мешканці м. Луганськ, м. Сєвєродонецьк, м. Лисичанськ та м. Попасна. На території є їдальня, перукарня, кабінети сімейного лікаря та стоматолога, кінотеатр, укриття. У кожного домогосподарства є свій город, теплиці та огорожі для тримання свійської птиці.

На сьогодні вже розпочато другу чергу будівництва. В листопаді планується здати в експлуатацію ще 110 будиночків, до Різдва заплановано розселення 250 осіб. У планах американського благодійника – будівництво 1000 таких містечок по всій Україні. Найближчим часом розпочнеться будівництво чудо-містечка і в Броварському районі.

Під час зустрічі начальник Сватівської міської військової адміністрації Олександр Міткевич обговорив з містером Хансеном питання можливості забезпечення тимчасовим житлом мешканців Сватівської громади та презентував марку громади, виказавши надію на співпрацю Сватівської громади з благодійним фондом «Місія Хансена в Україні» у майбутньому.

Довідково: на Київщині діє благодійна програма — житло для внутрішньо переміщених осіб. Це комплекс індивідуальних та багатоквартирних житлових будинків “Містечко Хансена”. Фінансується  будівництво та  визначається порядок заселення благодійною організацією To Ukraine With Love. Основний інвестор проєкту – підприємець і меценат Делл Лой Хансен.

Завантажити ще...