Пам’ятний знак з луганською землею встановили до Дня області на Алеї Захисників Луганщини.

Про це повідомили в Луганській ОВА.

Два контейнери з-під 105-мм снарядів, якими наші військові нищать ворога під деокупованим Невським, наповнені луганською землею, стали основою для пам’ятного знаку на Алеї Захисників Луганщини у Дніпрі.

«Минулоріч, до Дня Захисників та Захисниць України ми заклали алею у сквері Івана Старого поруч із музеєм АТО – просто неба. 01.10.2023 тут були висаджені перші 15 кримських сосен. Саме такі, як у Кремінських лісах на Луганщині», – написав в Telegram начальник ЛОВА Артем Лисогор.

Він зазначив, що ідея полягала у тому, щоб створити своє «місце сили» для луганчан, які наразі розпорошені по всій Україні.

З нагоди 86-ї річниці від дня утворення Луганської області та до моменту створення архітекторами пам’ятного знаку «Алея Захисників Луганщини», встановили тимчасову композицію.

Луганщина двічі першою зустрічала ворога та гідно стримувала російську навалу. Ця Алея – нагадування про подвиг наших Героїв, який дозволив зупинити агресора та врятувати тисячі життів мирних мешканців, – йдеться в повідомленні.

Завантажити ще...