Москва готується закрити кордон восени в разі нової хвилі мобілізації, повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Згідно з даними британської розвідки, уряд РФ впроваджує систему обміну інформацією між міністерством оборони та ФСБ для перешкоджання виїзду потенційних призовників за межі країни. Ця система передбачає детальну передачу інформації про призовників до прикордонної служби ФСБ з метою не допустити їх втечі. За даними британської розвідки, система повинна бути повністю функціональною до осені 2024 року.

У зведенні Міноборони Великобританії зазначається, що РФ проводить щорічно два призови на військову службу, закликаючи понад 250 тисяч осіб щороку. Після оголошення часткової мобілізації в 2022 році сотні тисяч росіян залишили країну, що суттєво вплинуло на ринок праці, особливо серед молодих і високоосвічених. Впровадження системи має на меті запобігти подібним втратам у разі подальшої хвилі мобілізації.

Дані “Левада-центру” показують, що знизилася частка росіян, які очікують нової мобілізації, але є ймовірність, що вона може бути оголошена в найближчі три місяці, що стурбовує 48% населення Росії.

 

Завантажити ще...