Мобілізація в Україні зросла вдвічі у травні та червні порівняно з попередніми місяцями

Хоча багато чоловіків приходять на посилену мобілізацію для поповнення військових рядів після 28 місяців конфлікту з Росією, їхнє бажання брати участь у бойових діях виявляється меншим, ніж раніше, – повідомляє Reuters посилаючись на слова офіцера призову із позивним «Фантомас».

«Зараз, наскільки мені відомо, більшість людей у черзі до призовних пунктів хочуть отримати певне звільнення від бойових дій», – зазначає офіцер.

У квітні президент Володимир Зеленський знизив призовний вік до 25 років з 27 і підписав зміни до порядку мобілізації, які набули чинності в травні, зобов’язавши чоловіків до 60 років оновлювати особисті дані в призовних пунктах або онлайн.

Хоча дані про рівень призову залишаються конфіденційними, політичні та військові чиновники висловлюють, що зміни, включаючи кампанію із збільшення добровільного набору, сприяли підвищенню мобілізаційних зусиль за останні два місяці.

У ЗСУ підтверджують збільшення рівня призову вдвічі у травні та червні порівняно з попередніми двома місяцями, не надаючи конкретних цифр.

Речник Богдан Сеник оцінив це як “позитивну тенденцію”, залишаючи середній вік мобілізованих незмінним – близько 40 років.

 

Завантажити ще...