Міністерство у справах ветеранів ініціює програму надання компенсацій за оренду житла ветеранам протягом півроку після повернення з війни,- повідомив в.о. міністра Олександр Порхун.

«Ми зараз працюємо над бюджетною програмою з надання компенсацій за оренду житла. Коли учасник бойових дій повертається з війни, ми розуміємо, що ситуація з житлом може бути складною: деякі потребують ремонту або переадаптації, і ми пропонуємо цю підтримку протягом перших шести місяців для того, щоб вони могли влаштуватися та відновитися», – пояснив Порхун.

Він також зазначив, що у 2024 році міністерство планує повністю задовольнити потреби осіб з інвалідністю першої та другої груп від війни, а також членів сімей загиблих захисників, які брали участь у бойових діях на території інших держав.

Олександр Порхун додав, що вже реалізовано програму іпотечного кредитування «єОселя», за якою 182 сім’ї ветеранів і членів сімей загиблих захисників придбали житло. Також міністерство співпрацює з місцевими органами самоврядуваннями по всій країні для реалізації різноманітних житлових програм та ініціатив, спрямованих на підтримку ветеранів.

Нагадаємо, що у 2023 році за підтримки державних субвенцій Міністерство у справах ветеранів забезпечило можливість придбати житло для 2,6 тисяч ветеранів і членів сімей загиблих захисників, а на наступний рік заплановано фінансування для ще 2,5 тисяч осіб.

 

Завантажити ще...