Міністерство оборони України з початку 2024 року успішно кодифікувало та введено в експлуатацію у Збройних силах понад 20 нових зразків спеціальної легкої автомототехніки. Цей крок відзначає значне зростання порівняно з минулим роком, коли було прийнято лише 7 нових моделей такого транспорту – повідомляє пресслужба Міноборони.

В переліку нових зразків представлені транспортні засоби відомих виробників всюдихідної техніки зі США, Азії та Європи. Серед них — багі, мотоцикли з електродвигунами та двигунами внутрішнього згорання, чотири- та шестиколісні квадроцикли і гексоцикли, а також гідроцикли для пересування по воді.

Ці нові транспортні засоби використовуються на фронті для різноманітних завдань, включаючи переміщення особового складу та вантажів в умовах складного рельєфу місцевості, евакуації поранених, логістичного забезпечення позицій, розвідки та як мобільні вогневі точки.

Процес отримання номенклатурного коду НАТО для цих нових зразків спрощено до 10 днів, що сприяє швидкому впровадженню вітчизняного виробництва на підтримку оборони країни за рахунок державних коштів.

 

Завантажити ще...