Слідчі поліції Луганщини повідомили про підозру організованій злочинній групі так званих прокурорів «лнр», які захопили будівлю районної окружної прокуратури та добровільно обійняли посади в незаконно створеного правоохоронному органі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Луганщини.

Поліцейські Луганщини задокументували злочинну діяльність трьох мешканців області, які під час окупації, озброївшись вогнепальною зброєю, захопили будівлю районної окружної прокуратури та добровільно обійняли посади в незаконно створеного правоохоронному органі так званої «луганської народної республіки».

Під час розслідування слідчі встановили, що 44-річний чоловік організував злочинну групу для підтримки незаконних правоохоронних органів на окупованих територіях України. До його групи добровільно приєдналися ще двоє мешканців Луганщини, віком 58 та 38 років.

Ця група, озброївшись, захопила будівлю прокуратури в одному з районів області. В захопленій будівлі почала працювати прокуратура Старобільського району так званої «лнр». Чоловік очолив цю незаконну структуру, маючи на меті кар’єрний ріст.

Група виконувала накази окупаційної влади, зокрема, придушувала акції спротиву. Її учасники були озброєні автоматичною зброєю і пістолетами, які використовували під час злочинів.

Вони займалися виявленням і переслідуванням проукраїнських громадян, включаючи колишніх правоохоронців, учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ та їх родичів, а також проводили несанкціоновані обшуки.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Мешканцям Луганщини, які захопили прокуратуру та в подальшому обійняли посади прокурорів, оголосили підозри

 

 

Завантажити ще...