Минулого тижня більше 900 внутрішньо переміщених луганчан отримали консультаційну та натуральну допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді.

Про це повідомляє Гірська МВА.

У Київському хабі надавалися юридичні консультації та адміністративні послуги, лікар консультував з питань лікування та профілактики захворювань. Разом з тим, за потреби, луганчани отримували консультації від юристів БФ «Право на захист».

У гуманітарному штабі в Богданівці відвідувачі отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова, працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна. Надавалися консультації з питань отримання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та фахівчині Луганського обласного центру зайнятості. Для ВПО проведено рекрутинговий захід на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів».

У Корсунь-Шевченківському консультували із загальних питань, з питань захисту прав та інтересів дітей, надавали адміністративні послуги, виготовлялися кавери для оборонців. Лікарі Товариства Червоного Хреста України надавали медичні послуги, а волонтери цієї ж організації проводили майстер-класи.

У хабі на Хмельниччині працівники штабу виготовляли маскувальні сітки для оборонців. Наші земляки отримували консультації з питань реєстрації на отримання допомоги, пошуку тимчасового прихистку, з цифрової грамотності, із загальних та земельних питань. Лікарі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської ради та Товариства Червоного Хреста України надавали медичні консультації та видавали ліки. Спеціалісти Пенсійного фонду України консультували з питань призначення пенсійного забезпечення, а фахівці Луганського обласного центру зайнятості – з питань працевлаштування.

На Полтавщині луганчани отримували з Соціального гардеробу одяг та взуття. Працівники штабу виготовляли рукавиці для захисників. Відвідувачів консультували з питань захисту прав та інтересів дітей та із загальних питань. Луганчани також отримували консультації від спеціалістів Головного управління Пенсійного фонду у Луганській області. Медична сестра КНП «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги» та лікар-терапевт КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Попаснянської міської ради консультували відвідувачів та видавали ліки. Головний спеціаліст Троїцької сільської ВА проводила тематичні бесіди із родинами захисників.

Завантажити ще...