Уряд Литви оголосив про припинення фінансування навчання українських студентів у своїх вищих навчальних закладах за бажанням України, – повідомляє LRT. З 2022 року Литва надавала можливість українцям, що втекли від війни, навчатися безкоштовно, але з вересня цього року нові студенти з України не матимуть такої можливості.

Хоча уряд Литви припиняє фінансування, деякі університети і коледжі, такі як Вільнюський коледж, Вільнюський технічний університет і Університет Вітовта Великого у Каунасі, вирішили продовжити фінансування навчання українських студентів. Вільнюський коледж зобов’язався повністю фінансувати навчання для усіх громадян України, які вступили цього року, і надавати можливість безкоштовного проживання у гуртожитках, а також стипендії.

Вільнюський технічний університет планує покривати 40% вартості навчання українських студентів, а Університет Вітовта Великого надаватиме часткові стипендії для покриття витрат на навчання і частково відшкодовуватиме витрати на проживання у гуртожитках.

 

Завантажити ще...