Керівник Луганської обласної прокуратури Сергій Василина провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів регіону щодо стану протидії злочинності в умовах воєнного стану. Він підкреслив, що пріоритети, визначені на початку року, залишаються незмінними: документування воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі Луганської обласної прокуратури.

Сергій Василина наголосив на особливій увазі до злочинів проти національної безпеки, боротьби з корупцією, а також правопорушень у бюджетній та економічній сферах. Особливо він відзначив досягнення у розслідуванні кримінальних правопорушень, пов’язаних з колабораційною діяльністю.

«Луганщина є лідером у виявленні та притягненні до відповідальності колаборантів, серед яких так званий «голова ЛНР» та інші особи, що очолили окупаційні органи влади, обралися депутатами «народної ради» та «муніципальних округів ЛНР», брали участь в організації незаконних виборів та референдуму. Наш регіон займає перше місце в державі за кількістю направлених обвинувальних актів до суду у провадженнях слідчих СБУ», – зазначив Василина.

 

Завантажити ще...