Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко вважає, що російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках та стануть в оборону.

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко вважає, що через місяць-півтора російські війська перейдуть до оборони. У своєму інтерв’ю Укрінформу він підкреслив, що противник вже не зможе проводити активні штурми на кількох напрямках одночасно через обмежені можливості та значні втрати. “Зараз головне – підготувати наші підрозділи до цього перехідного періоду”, – зазначив він.

Півненко наголосив на важливості адаптації та пошуку слабких місць у ворога, щоб ефективно використовувати стратегію обходу сильних позицій. Він підтвердив, що в умовах оборони критично важливо правильно обладнати та укріпити позиції, забезпечивши їх життєздатність і наявність запасних пунктів оборони.

Говорячи про покращення фортифікацій в Україні, Півненко підкреслив необхідність системних змін та наполягав на розвитку військово-прикладних технологій, виробництві сучасного озброєння та засобів ППО. Він закликав до постійного підвищення готовності та розвитку бойових навичок в умовах змінюючоїся обстановки на фронті.

Командувач Нацгвардії також підкреслив важливість створення резервів та навчання військових для забезпечення ефективності усіх бригад на фронті, зокрема для ефективної оборони держави в умовах сучасної війни.

 

Завантажити ще...