Колишній радник з національної безпеки США Роберт О’Браєн детально описав підходи адміністрації Трампа щодо ролі України в стратегії глобальної безпеки.

Про це із посиланням на програмну статтю «Повернення до миру через силу» у ForeignAffairs повідомляє «Фарватер.Схід».

Автор статті, що був військовим радником американського президента у період з 2019 по 2021 роки,  наголошує на важливості підтримки України як ключового партнера в протистоянні агресії Росії.

Адміністрація Трампа, за словами колишнього радника, виділила значні ресурси на зміцнення обороноздатності України, включаючи надання летальної зброї. Цей крок був частиною ширшої стратегії протидії Росії та забезпечення стабільності в Східній Європі. Такого ж підходу, за його твердженням, слід очікувати від Дональда Трампа і в разі його обрання наступним президентом США.

«Підхід Трампа полягатиме в тому, щоб продовжувати надавати летальну допомогу Україні, фінансовану європейськими країнами, зберігаючи при цьому двері відкритими для дипломатії з Росією і виводячи Москву з рівноваги певним ступенем непередбачуваності. Він також підштовхуватиме НАТО до перекидання наземних і військово-повітряних сил до Польщі, щоб збільшити свої можливості ближче до кордону з Росією і безпомилково дати зрозуміти, що альянс захищатиме всю свою територію від іноземної агресії».

У статті О’Браєн також акцентує увагу на необхідності продовження економічних санкцій проти Росії, які мають бути збережені до відновлення територіальної цілісності України.

 

Колишній радник Трампа спрогнозував його дії щодо України в разі перемоги на президентських виборах
Радник з національної безпеки Роберт О'Брайен (ліворуч) в ситуаційній кімнаті Білого Дому

 

 

Завантажити ще...