За матеріалами СБУ тривалий термін позбавлення волі заочно отримав колишній керівник Старобільської філії ДП «Луганський автодор» Віталій Лопатін.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

В суді довели, що очільник структурного підрозділу державного підприємства не виконав наказ керівництва про припинення господарської діяльності, консервацію техніки та недопущення її використання окупантами. Він залишився в окупації та добровільно обійняв посаду начальника філії «Старобільський райавтодор» створеного загарбниками «дуп лнр «Луганський автодор».

Зловмисник провів на підприємстві інвентаризацію та передав окупаційній владі його активи. У подальшому приймав рішення в інтересах окупантів, сприяв ремонту доріг та забезпеченню безперебійного руху на автодорогах, у тому числі для доставки окупаційними військами зброї до зони бойових дій.

Суд кваліфікував дії фігуранта як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України) та засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати його затримання.

Наразі правопорушник перебуває у розшуку. Вживаються заходи щодо його притягнення до відповідальності.

Досудове розслідування здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у взаємодії з УСБУ у Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокуратур.

 

Завантажити ще...