Екс-держсекретар США Майк Помпео виклав своє бачення можливого мирного плану Дональда Трампа, що включає програму ленд-лізу на $500 мільярдів, зняття обмежень на поставки зброї та посилення санкцій проти Росії. Про це повідомляє «Фарватер.Схід».

Майк Помпео, колишній директор ЦРУ та державний секретар в адміністрації Дональда Трампа, оприлюднив деталі можливого плану Трампа щодо завершення війни в Україні. У своїй статті в Wall Street Journal Помпео представив низку заходів, які, на його думку, можуть призвести до успішного вирішення конфлікту.

Зокрема, план передбачає створення програми “ленд-лізу” на $500 мільярдів для України. Ця програма дозволить Україні позичати кошти для придбання американського озброєння, необхідного для перемоги над Росією.

Крім того, пропонується зняти всі обмеження на види зброї, яку Україна може отримувати та використовувати. Це дозволить значно розширити арсенал українських збройних сил.

Серед інших заходів – введення реальних санкцій проти Росії, які не будуть мати виключень для банків, пов’язаних з енергетичним сектором, а також нарощування оборонної промисловості США.

Ці кроки, як вважає Помпео, дозволять Трампу встановити умови для мирної угоди: негайне припинення війни, значне зміцнення обороноздатності України, щоб Росія більше ніколи не могла напасти, і невизнання анексії будь-яких українських територій. Крим повинен бути демілітаризований, а Україна відновлена за рахунок репарацій з заморожених резервів Центрального банку Росії.

 

Завантажити ще...