Кількість нових учасників бойових дій з лютого 2022 року сягнула майже 350 тисяч осіб, з яких 9,6 тисячі – жінки, повідомив Інтерфакс з посиланням на в.о. міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна.

Олександр Порхун наголосив, що після початку повномасштабного вторгнення кількість нових учасників бойових дій значно зросла. за цей період майже 10 тисяч жінок отримали статус учасників бойових дій, що є високим показником мобілізації серед жінок в умовах війни.

Міністр також відзначив ініціативу щодо автоматизації процесу надання статусу учасника бойових дій, яка спрямована на спрощення бюрократичних процедур та покращення обслуговування ветеранів через “єдині ветеранські вікна”. Він підкреслив, що до кінця 2024 року запрацює цифровий інструмент, що спростить процес надання статусу та зменшить час на розгляд звернень.

За словами Олександра Порхуна, важливою є також ініціатива щодо позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які вчинили злочини проти України, що дозволить зберегти високий стандарт військової честі та дисципліни серед ветеранів.

 

Завантажити ще...